Hasznos tippek / A menyasszonyi ruha tisztítása

A menyasszonyi ruha tisztítása

Szeretnénk egy kis segítséget adni Neked, ha esküvő után vagy előtt (higiéniai okokból) úgy döntenél, átmosnád a ruhád. Mi nem javasoljuk a tisztítót, mert felesleges kiadásoktól kímélheted meg magad, ha betartod az alábbi egyszerűen követhető pontokat. A javaslataink kizárólag kézi mosásra vonatkoznak, mosógépet nem ajánlunk a ruháinkhoz. A ruhák mind 100% PE anyagúak, tehát szintetikusak, egységesen vonatkoznak rájuk az alábbiak. A mosás során semmi baja nem lehet a ruhádnak, nem fog összemenni, nem sérülhet az anyag, fogj hozzá neki bátran! Egy menyasszonyi ruha sok mosást kibír.
1. Vegyél jó minőségű fehér mosóport vagy gélt, engedj egy fél kád jó meleg vizet (50-60 fokosat), és oldd fel maradéktalanul a mosóport. Két kupak vagy két kapszula elég.
2. Tedd bele a ruhát a mosószeres vízbe, hogy ellepje. A titok, hogy hagyd ázni órákon át, akár egy fél napig is. Semmit nem kell vele csinálni addig.
3. Ha jól kiázott, kézzel finoman kezdd el dörzsölgetni azokon a felületeken, ahol erősebben szennyezett volt (alj, derék, hónalj). Az esetek többségében az ázástól már eleve kitisztult, de rásegíthetsz a makulátlan tisztaságért egy kis lögyböléssel. Nagyon makacs szennyeződésekre mehet a Vanish szappan, nem fog ártani neki!
4. Vedd ki a ruhát, engedd le a vizet. Eressz a kádba félkádnyi hideg vizet, tegyél bele 2 kupak öblítőt. Jól keverd el. Dobd bele a vizes ruhát, jól nyomkodd át, hogy kimenjen a mosószer, és hagyd ázni egy órát. Ezt a pontot, tehát csak az öblítést, ismételd meg még egyszer.
5. Engedd le a vizet, vedd ki a ruhát.
6. Terítsd ki a szárítóra. Hagyd megszáradni.
7. Gőzvasalóval belülről kifele nekiláthatsz óvatosan a vasalásnak, fokozatosan emelve a hőfokot, nehogy véletlenül kiégesd. Aranyszabály, hogy ahol strasszt vagy gyöngyöt látsz, azt kerüld ki a vasalóval, mert a forró talp kiégeti. A ruhák felső részét általában nem kell vasalni, mert az amúgy is Rád simul.
Ettől kezdve nincs más dolgod, mint élvezni a gyönyörű szép, saját ruhád pompáját. Sok örömet kívánunk Neked a menyasszonyi ruhádhoz, szeretettel: www.olcsomenyasszonyiruha.hu
Nézd meg a facebook oldalunkat is!